Revue de Paré

Revue de paré wordt gepresenteerd door Christine Otten & Jeffrey Spalburg

Christine Otten

Christine Otten

 

Over

Christine Otten (1961) is schrijfster. Ze debuteerde in 1995 met de roman Blauw metaal. Met haar roman De laatste dichters  (Uitgeverij Atlas Contact, 2004) brak ze door. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, en is bewerkt tot een theatervoorstelling. In 2008 verscheen Als Casablanca. In 2011 schreef Otten samen met fotokunstenaar Erik Kessels het Boekenweekessay Good Luck. In 2013 verscheen Om adem te kunnen halen, over haar eigen familiegeschiedenis.

Christine ontwikkelt literaire wijkprogramma’s o.a. met het Bijlmer Parktheater, Stichting Samenwonen-Samenleven en de SLAA.

www.christineotten.nl

 

JEFFREY SPALBURG

asis aynan

 

Over

Jeffrey Spalburg (1971) is een Nederlands Surinaamse zanger, acteur, stand-upcomedian, tekstschrijver en cabaretier. Jeffrey heeft als artiest al een lange geschiedenis. Onder de naam Brothers Of Showbizz vormde hij jarenlang samen met Najib Amhali een eigenzinnig presentatieduo waarmee hij in 1996 de tipparade bereikte met de single ‘Passie’. Spalburg werd ook vaste schrijver van cabaretier Jörgen Raymann, zowel voor zijn theatershows als zijn televisieprogramma’s.

Sinds 2005 is Spalburg verbonden aan het Comedy Cafe in Amsterdam. In 2008 ging zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling ‘Brommers Kiek’n’ in premiére die vele positieve recencies ontving. In 2010 volgde ‘Spikerboks’ en in 2012 ‘Thuus’. Momenteel speelt hij zijn vierde voorstelling ‘Baas’die overal te zien is.

Ook heeft hij vele grote hits gescoord met onder andere de liedjes ‘Hengelo-o-o’ en ‘Paramabiro-o-o’.

Agora Lettera Literatuurwedstrijd 2015

agora2015

Wie schrijft prikkelt de nieuwsgierigheid van zichzelf en anderen. Taal opent werelden die tot dan toe gesloten waren. Maar bovenal vormt taal een verbond met de vrijheid en het vermogen om jezelf te zijn. Je creatief te uiten in een vitale, open en pluriforme samenleving.

Stichting Agora Lettera is ervan overtuigd dat er veel gebeurt als zeker ook zogeheten minder kansrijke mensen worden aangespoord om hun literaire ambities te ontwikkelen. Daarom, als onderdeel van de missie van Agora Lettera, deze jaarlijkse literatuurwedstrijd die zich richt op aankomend jong talent op het gebied van literatuur en poëzie. Als je jouw talent wil delen, doe dan mee!

Rondom of na de wedstrijd organiseert Agora Lettera workshopssessies voor tenminste een beperkt aantal inzenders van de literatuurprijs. Om je schrijfvaardigheid verder te ontwikkelen, maar vooral ook om je verder te inspireren.

Agora Lettera LiteratuurPrijs 2015

Het thema voor de wedstrijd van 2015 is Verbondenheid. Uit alle inzendingen kiest een driekoppige jury twee prijswinnaars. (1x proza en 1x poëzie). Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in oktober 2015 worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Uit handen van een schrijver waarvan het werk al wordt uitgegeven, ontvangen ze een bescheiden geldbedrag.

Wedstrijdvoorwaarden

Doelgroep: Jonge talentvolle schrijvers in de leeftijdscategorie 16 – 35 jaar

Product:

1.    Proza en/of kort verhaal (max. 2500 woorden), niet eerder gepubliceerd

2.    Poëzie – tenminste  drie gedichten (minimaal 10 en maximaal 40 versregels), niet eerder gepubliceerd

Taal: Nederlands

Opmaak: Platte tekst, 12 pnt en met een regelafstand van anderhalf

Inzendingtermijn: Tot 1 juli 2015

Wijze van inzenden: mail je inzendingen naar info@agoralettera.nl en voorzie dat van je naam, voornaam, geboortedatum, adres, woonplaats en telefoonnummer.

www.agoralettera.nl |  info@agoralettera.nl

Agora Lettera presenteert: Passie voor literatuur!

Bij deze nodigen wij u van harte uit voor de vierde open Literaire Ontmoeting van Agora Lettera.

Wanneer? donderdag 18 december 2014 om 19:30 – 21:30 uur.

Waar? Ru Paré (voormalig schoolgebouw), Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam

Een literaire avond vol inspiratie en passie met voordrachten en lezingen van:
Murat Isik  (schrijver van ‘Verloren Grond’)
Tjitske Jansen (dichteres van o.a. ‘Het moest maar eens gaan sneeuwen’ en ‘Koerikoeloem’)
Sahand Sahebdivani (schrijver, verhalenverteller en muzikant (Verteller van het jaar 2014))

Presentatie:
Meltem Halaceli (schrijfster, presentatrice & adviseur Agora Lettera)

De wereld is continu in beweging! De functie en plaats van literatuur wordt in de veranderende wereld steeds meer gekenmerkt door digitalisering en beeldcultuur. Maar de schoonheid, nut en kracht van literatuur blijft! Vol passie duikt Agora Lettera samen met u in de wereld van proza en poëzie.

Noteer 18 december 2014 alvast in uw agenda! Wees vrij om uw introducé mee te nemen. Iedereen is welkom.
Wij hopen u allen op donderdag 18 december 2014 te mogen begroeten.

Namens het team Agora Lettera:
Andrea Toorop, Meltem Halaceli, Nurdan Adsan, Froukje Santing, Avni Turgut,

Hüseyin Kilinc
Telefoon: 06 29 52 42 13
e-mail: info@agoralettera.nl / husokilinc61@gmail.com
website: www.agoralettera.nl

Kantlijn nodigt u uit voor Kantlijn Live

FotoKantlijn

Donderdag 11 december vindt in de Ru Paré de tweede editie van Kantlijn Live plaats. De eerste avond was een prachtig succes: een avondvullend programma met ontroerende en hilarische voordrachten van de dak- en thuisloze schrijvers en dichters van Kantlijn. Donderdag 11 december wordt minstens zo mooi. Naast de schrijvers van Kantlijn staan die avond verder schrijvers Suzanna Jansen, René Appel en Christine Otten op het podium. Er zijn hapjes/drankjes en er is live muziek (Ro Halfhide, o.a. producer van Lucky Fonz III en oprichter van het Amsterdam Songwriters Guild).

Voorafgaand aan het programma kunt u dineren in “De Eeterij”, een horeca oefenpraktijk van bewoners uit West/Nieuw-West in de Ru Paré. Reserveren voor het diner is vereist.

Komen = genieten = Kantlijn steunen.
Dat hebben we hard nodig om ook in 2015 door te kunnen gaan met Kantlijn.

Locatie: (voormalig schoolgebouw ) Ru Paré Community
Chris Lebeaustraat 4 in Amsterdam.
Goed bereikbaar met tram 17, bus 18, metro 50.
Vanaf zeven uur gratis parkeerruimte.
Inloop: 20.00. Start programma: 20.30.
Kosten: toegang is € 10,00, incl. hapjes en drankjes. Voor Vrienden van Kantlijn is de toegang gratis (Vriend worden kan op de avond zelf).
Kantlijn Live inclusief diner kost € 25,00.
Reserveren voor Kantlijn Live is gewenst.
Voor het diner voorafgaand aan het programma is reserveren verplicht.
Reserveren kan via secretariaat@sw-sl.nl

Verspreid u deze uitnodiging gerust in uw netwerk, heel graag zelfs. We hopen u op 11 december te zien. Met vriendelijke groet, de schrijvers van Kantlijn, Christine Otten, Ruby Sanders en Samenwonen-Samenleven.

 

Kantlijn steunt voor een belangrijk deel op donaties van Vrienden. Zonder die steun houdt Kantlijn in 2015 op te bestaan. Een Vriend van Kantlijn wordt Vriend van Sonya: “Ik zit al twee jaar bij Kantlijn. Daarvoor zat alleen maar binnen omdat ik veel angsten heb. Nu kom ik ten minste één keer per week buiten en kan ik mijn gedachten en mijn angsten opschrijven. Dat is al een eerste stap. Ik word me ook meer bewust van wat er rond me gebeurt. Iedereen die hier komt heeft wel problemen (gehad), dus we zitten allemaal op hetzelfde level. Het is ook gewoon leuk en het is de enige plek die bereikbaar voor me is met mensen die je honderd procent helpen.” Op http://kantlijn.org/word-vriend-van-kantlijn/ lees je hoe je Vriend van Kantlijn kunt worden.